Zes slaven werken alweer voor weduwe sjeik

buitenland
58
3 jul '08
Zes slaven zijn opnieuw in dienst bij het Arabische gezin in het Brusselse Conrad-hotel waar ze eergisteren bevrijd werden.

Volgens de vrouwen was het er 'nog zo slecht niet'.

Elf dienstmeisjes tussen 20 en 50 jaar aanvaardden intussen het statuut van slachtoffer van mensenhandel. Zij kregen onderdak van de hulpverleningsorganisaties Pag-Asa in Brussel, Payoke in Antwerpen en Süryia in Luik. De vrouwen worden ook gevolgd, aldus Demorgen.be.

Kans gegeven
Heidi De Pauw van Pag-Asa betreurt dat zes andere vrouwen terugkeerden naar hun bazen in het Conrad. "We hebben ze een kans gegeven om uit dat leven te stappen. Maar ze weigeren. Die beslissing moeten we respecteren. Zij zeggen dat het leven er naar hun normen aanvaardbaar is. Blijkbaar werd niet iedereen even slecht behandeld. Sommige stonden een trapje hoger."

In De Morgen wordt beklemtoond dat het voor de vrouwen moeilijk is te kiezen tussen een leven uitbouwen in een vreemd land of omwille van het geld terugkeren naar hun malafide werkgevers. Intussen pluist het Arbeidsauditoraat de processen-verbaal van de werknemers uit. Op basis daarvan gaat het eventuele stappen zetten.

© MAROKKO.NL 2008
slaven belgie brussel conrad heidi de pauw van pag-asa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi