Kamer wil uitleg over affaire Wilders

algemeen
84
3 jul '08
Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) moet schriftelijk uitleggen wat hij gedaan heeft in de kwestie over de mogelijke strafvervolging van PVV-leider Geert Wilders in Jordanië.

Bovendien moet Verhagen in internationaal verband aandacht vragen voor parlementariërs die in het buitenland vervolgd kunnen worden.  De vaste commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer heeft dat donderdag besloten. Volgens voorzitter Henk Jan Ormel wil de Kamer in algemene zin aandacht voor de positie van parlementariërs die gebruik maken van moderne communicatiemiddelen, zoals internet, en die daardoor het risico lopen vervolgd te worden. Ook wil de commissie weten waarom de minister de Jordaanse ambassadeur niet heeft ontboden.

Betrekkingen
Wilders vindt zelf dat Nederland in het uiterste geval de betrekkingen met Jordanië moet verbreken als dat land doorgaat en om zijn uitlevering vraagt. In zijn ogen verzaakt Verhagen zijn plicht om de belangen van Nederland met kracht te verdedigen, omdat hij de ambassadeur van Jordanië niet op het matje wil roepen.

Naiëf
Verhagen wil dat niet omdat Nederland niet in de rechtsgang van een ander land kan treden. Wilders noemt dat "even dom als naiëf". Het is volgens hem duidelijk dat Jordanië geen onafhankelijke rechterlijke macht heeft, aldus Nu.nl.

© MAROKKO.NL 2008
geert wilders
jordanie
commissie buitenlandse zaken
uitleg
verhagen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi