'Moslims zijn de nieuwe joden'

buitenland
114
4 jul '08
Britse minister boos over stigmatisering van islamieten.

De eerste islamitische minister van Groot-Brittannië, Shahid Malik heeft hard uitgehaald naar de vijandigheid waarmee veel Britten moslims benaderen. Hij vergeleek de situatie van de Britse islamieten met die van de joden voor de Tweede Wereldoorlog.

Volgens hem is het steeds normaler en geaccepteerder dat moslims in de media en in de maatschappij worden aangevallen. En dat vooral op een manier die volgens Malik bij geen enkele andere minderheidsgroepering zou worden getolereerd.

Hij tekende daarbij aan dat hij geen vergelijking wilde leggen met de holocaust, maar dat veel Britse moslims zich als 'aliens in hun eigen land' voelden. Hij verklaarde ook dat hij zelf het slachtoffer is geworden van diverse incidenten.

Hij kreeg een brandbom door de autoruit en iemand deed een poging hem omver te rijden bij een tankstation.
"Op de een of andere manier lijkt de gangbare mening te zijn dat het ok is op mensen af te zeiken, zo lang het moslims zijn." In het interview met Channel 4, dat maandag wordt uitgezonden, hekelt hij ook de onzorgvuldigheid van de media wanneer het op moslims aankomt, aldus Dag.nl.

Als voorbeeld noemt hij het verhaal dat de bedden van islamitische patiënten in Britse ziekenhuizen 5 keer per dag richting Mekka werden gedraaid. Dat was een broodje aap, maar werd wel door allerlei media verspreid.

"Het is alsof je geen feiten hoeft te checken als het om bepaalde mensen gaat en je zomaar met het verhaal aan de haal kunt gaan. Daardoor gaan moslims zich als vreemden in hun eigen land voelen."


© MAROKKO.NL 2008
moslims joden shahid malik groot-brittannië tweede wereldoorlog
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi