Kamer wil onderzoek naar Turkse beweging

algemeen
85
5 jul '08
De Turkse organisaties strijken in het kader van integratie en educatie enkele miljoenen euro's aan subsidies op.

De SP en de VVD willen dat minister Ella Vogelaar (Integratie) onderzoek doet naar enkele Turkse organisaties die, al dan niet heimelijk, het gedachtegoed uitdragen van de omstreden islamitische prediker Fethullah Gülen, aldus Nu.nl.

Volgens kenners gaat het om een sektarische beweging die uit is op de islamisering van de samenleving en ook in Nederland vele duizenden aanhangers heeft. Dat meldde NOVA vrijdag.

De Turkse organisaties strijken in het kader van integratie en educatie enkele miljoenen euro's aan subsidies op terwijl het tegenovergestelde - segregatie - zou plaatsvinden.
SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut en Halbe Zijlstra (VVD) vinden dat ernstig en onwenselijk en willen stopzetting van subsidies als de verdenkingen kloppen. Zij krijgen steun van de PvdA en het CDA, waardoor een ruime meerderheid ontstaat.

Gülen is in zijn eigen land, Turkije, tot ongewenst persoon verklaard omdat hij een risico vormt voor de seculiere samenleving. De organisaties in Nederland die aan hem zouden zijn gelieerd, zijn onder meer de stichting Dialoog Academie en Cosmicus in Rotterdam.
Karabulut en Zijlstra vinden dat de overheid niet goed kijkt naar de werkelijke bedoelingen van migrantenorganisaties bij de verstrekking van subsidies.

© MAROKKO.NL 2008
sp vvd ella vogelaar sadet karabulut halbe zijlstra fethullah gülen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi