'Zestig procent van de kiezers hoopt op val kabinet'

algemeen
103
6 jul '08
Aan het einde van dit parlementaire jaar zegt 60 procent van de kiezers te hopen dat de regering valt komend jaar.

Het zijn ook vooral de oppositiepartijen die het goed doen in de peilingen en nu met een gerust hart vakantie (zomerreces) kunnen vieren, aldus Nu.nl.


Dat blijkt uit de politieke opiniepeiling die Maurice de Hond zondag bekend heeft gemaakt. Zo is de PvdA die nu nog 33 zetels in de Tweede Kamer heeft, gezakt naar een "nieuw all time low" van vijftien zetels.

De PvdA is daarmee in de peilingen even groot als D66. Deze oppositiepartij bezet drie zetels in de Kamer, maar zou als er nu verkiezingen waren vijftien zetels halen.

De andere regeringspartij CDA blijft steken op 33 zetels in de peiling, daar waar de christendemocraten nu 41 plekken in de Kamer hebben. De ChristenUnie behoudt zes zetels.

Opvallend is ook dat CDA-kiezers weinig enthousiast zijn over de huidige regering. Van de CDA-achterban hoopt 48 procent dat het kabinet valt en 46 procent dat ze blijven zitten.

In de oppositie zou de nieuwe partij van Rita Verdonk, Trots op NL, nu de grootste zijn met achttien zetels. De SP zou zeventien zetels krijgen, terwijl ze er momenteel 25 heeft.

De VVD wordt derde met zestien zetels, tegen 22 nu. De PVV van Geert Wilders zou veertien zetels krijgen en bezet nu negen plekken in de Kamer.

© MAROKKO.NL 2008
kabinet kiezers verkiezingen pvda cda pvv ton
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi