'UFO-mysterie ontrafeld'

algemeen
25
7 jul '08
In juli 1947 vond er in de woestijn nabij Roswell een incident plaats waarbij de nachtelijke crash van een onbekend voorwerp even voor wereldnieuws zorgde.

De Amerikaanse televisiepresentator Larry King heeft dit weekend met verschillende nieuwe getuigen gesproken die bezweren dat Roswell in 1947 door aliens is bezocht. Er zou sprake zijn geweest van één grote doofpotaffaire.

Zo beweert actrice Jan Rooney dat haar inmiddels overleden vader, vroeger kolonel bij de luchtmacht, haar heeft verteld dat de Amerikaanse overheid documenten bezit die het bestaan van aliens aantonen. De man maakte deel uit van het team dat de plek onderzocht. Het Roswellincident haalde op 8 juli 1947 de voorpagina's in de Verenigde Staten. Het ging om de berging van wrakstukken nabij Roswell, New Mexico, in juli 1947. Deze wrakstukken zouden afkomstig zijn van een ufo, die neergeschoten was door de luchtmacht.

In juli 1947 vond er in de woestijn nabij Roswell een incident plaats waarbij de nachtelijke crash van een onbekend voorwerp even voor wereldnieuws zorgde. De Amerikaanse luchtmacht verklaarde namelijk met een officieel persbericht, dat een neergestorte vliegende schotel, een ufo, was geborgen (USAF captures Flying Saucer stond in diverse Amerikaanse kranten). Een dag later kwam er een nieuw communiqué waarin werd gesproken over een neergestorte weerballon. Daarna werd het meer dan dertig jaar stil, aldus Spitsnieuws.nl. Pas in 1978 kwam het Roswellincident weer in het nieuws toen de bekende Canadese ufo-onderzoeker Stanton T. Friedman in contact kwam met oud-majoor Jesse Marcel. Marcel was in 1947 betrokken bij de berging van de resten van wat de luchtmacht een weerballon noemde. Als majoor buiten dienst verklaarde Marcel in 1978 tegenover Friedman, dat het geen weerballon was geweest, maar toch een buitenaards ruimtevaartuig. Friedman vond in Roswell nog tientallen andere getuigen, onder wie zelfs een generaal, die de lezing van Marcel bevestigden. Friedman schreef een boek waarna nog meer getuigen zich meldden en er nog tientallen boeken verschenen.

© MAROKKO.NL 2008
ufo
mysterie
vs
roswell
doofpot
larry king
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi