Door rood rijden kost dealer vermogen

algemeen
107
8 jul '08
Het negeren van een rood stoplicht is een 30-jarige automobilist uit Amsterdam letterlijk duur komen te staan.

De politie nam bij de vermoedelijke drugsdealer voor ruim een half miljoen aan bezittingen en contanten in beslag.

Politiemensen van de afdeling zware criminaliteit van de regionale recherche zagen de bestuurder van een dure BMW op 27 juni in de omgeving van het Olympisch Stadion in Amsterdam door rood rijden. Ze zetten de achtervolging in en dwongen de automobilist iets verderop zijn wagen aan de kant te zetten.

Zowel de bestuurder als de passagier bleken al eerder met justitie in aanraking te zijn gekomen wegens overtreding van de opiumwet. Dat verleden, gekoppeld aan de dure huurauto en nog wat bevindingen gaf de rechercheurs reden om verder te zoeken.

In de kofferbak van de wagen troffen ze een hoeveelheid weed en hasj aan. Er lag ook een laptoptas met daarin 150.000 euro aan cash geld. Ook trof de politie in de auto vijftien gsm’s aan.

Met name de partij drugs gaf de rechercheurs de mogelijkheid om ook huiszoeking te doen bij de verdachte bestuurder. Hierbij werd tientallen kilo hasj en weed aangetroffen. Tevens vonden de rechercheurs papieren van de aankoop van een woning in de Aker van 310.000 euro met daarbij nota’s van verbouwingen en huisraad ter waarde van 93.000 euro.

De bestuurder bleek ook een polshorloge om te hebben van 30.000 euro. De verdachte kon geen afdoende verklaring geven voor zijn bezittingen. Hij had een baan waarbij hij op papier 1900 euro per maand verdiende. Terwijl de auto waarin hij reed al 900 euro per maand kostte.

Het aangetroffen geld, het huis, de drugs, en het horloge zijn in beslag genomen, aldus Ad.nl.

© MAROKKO.NL 2008
dealer amsterdam bmw hasj wiet politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?