Politieagente doodgeschoten in Amstelveen

algemeen
184
10 jul '08
De 28-jarige politieagente Gabriëlle Cevat is woensdagavond doodgeschoten in Amstelveen.

 De vermoedelijke schutter, een 49-jarige man van Arubaanse origine, is in de loop van de nacht gearresteerd. Dat heeft de politie donderdagochtend bevestigd. Op weg naar haar nachtdienst zag de agente waarschijnlijk de dader rijden van een ander geweldsincident eerder op de avond. Hij zou op de vlucht zijn geweest nadat hij eerder die nacht op de deur van een woning had geschoten.

Vermoedelijk heeft ze gezien dat de bestuurder van de BMW uitzonderlijk rijverdrag vertoonde, licht de politie toe. Daarop belde zij de meldkamer van de politie. Niet lang daarna kreeg de politie telefoontjes van omwonenden van de Piet de Winterlaan over een confrontatie waarbij geschoten was. Agenten die snel naar de locatie reden troffen daar hun ernstig gewonde collega op de grond aan. De verdachte verstopte zich in de woning van zijn ex-vriendin, waar op dat moment alleen drie kinderen van rond de 16 jaar aanwezig waren. Zij zijn door een raam ontsnapt, waarna de politie de man kon oppakken.


Man gearresteerd
De veronderstelde schutter heeft kort na het schietincident zijn auto achtergelaten en de benen genomen. In de loop van de nacht heeft de politie een man gearresteerd die verdacht wordt van betrokkenheid bij het schietincident. De man heeft naar verluidt geschoten op een deur van een woning. Dit incident zou in de relationele sfeer zijn oorsprong hebben.

Verslagenheid
De Piet de Winterlaan is een afgelegen weg in een rustige woonwijk in Amstelveen. De locatie is afgezet. Collega's van de omgekomen hoofdagente reageerden donderdagochtend aangeslagen. Ze zijn ingeschakeld om het publiek op afstand te houden.

Reanimatie
Toegesnelde agenten troffen hun collega zwaargewond aan in de Piet de Winterlaan. Politiemensen en ambulancepersoneel begonnen ter plaatse direct met reanimatie. Desondanks overleed de vrouw even voor middernacht in een ziekenhuis aan haar verwondingen, aldus Depers.nl.

Mokerslag
De Nederlandse Politiebond heeft geschokt gereageerd op de moord op de hoofdagente. "Het voelt als een familielid dat is weggerukt. Dit is echt verschrikkelijk. Het komt aan als een mokerslag", vertelde een woordvoerder van de politiebond aan Radio 1. De agente was een ervaren hoofdagente die meerdere jaren in het corps werkzaam was.

© MAROKKO.NL 2008
gabriëlle cevat politie amstelveen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?