Passagier zorgt voor paniek op vlucht naar Marokko

algemeen
50
11 jul '08
De man zat samen met enkele honderden passagiers in een Boeing 747 die rond 9 uur naar Marokko zou vertrekken.

Een vliegtuigpassagier heeft vanochtend op Schiphol geprobeerd de deur van het taxiënde vliegtuig waarin hij zat te openen omdat hij dacht dat zijn koffer niet aan boord was. Cabinepersoneel kon dat ternauwernood voorkomen. De man is opgepakt. Een van de passagiers die zich ermee bemoeiden, is ook aangehouden. Hij had crewleden aangevallen. In de consternatie raakten enkele passagiers in paniek, aldus Hln.be.

Passagiers mengen zich
De man, van wie de identiteit nog niet bekend is gemaakt, zat samen met enkele honderden passagiers in een Boeing 747 die rond 9 uur naar Marokko zou vertrekken. Het toestel was onderweg naar de startbaan toen hij probeerde de deur open te maken. Hij was het er niet mee eens dat het vliegtuig ging vertrekken terwijl zijn koffer naar zijn idee niet in het ruim zat. De passagiers die zich in de ruzie mengden waren het met hem eens. Een van hen viel cabinepersoneel aan.

Hyperventileren
Volgens de politie heeft het duo de vlucht in gevaar gebracht. Een passagier raakte dusdanig in paniek dat ze ging hyperventileren. Ze werd behandeld door toegesneld ambulancepersoneel. Een 'grote' politie-inzet plukte de twee mannen uit het vliegtuig.

Het is niet bekend of de koffer daadwerkelijk niet aan boord was. Het toestel is met flinke vertraging alsnog vertrokken.

© MAROKKO.NL 2008
marokko vliegtuig boeing 747 koffer passagier
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi