Boete voor directeur Al Jazeera

lifestyle
30
12 jul '08
Tegen Al Jazeera zijn een aantal maatregelen genomen die erop wijzen dat de zender in Marokko niet langer welkom is.
Hassan Rachidi, de Nederlands-Marokkaanse directeur van Al Jazeera in Marokko, moet een boete betalen van 4.500 euro voor het opzettelijk verspreiden van valse informatie. Dit heeft de rechtbank in Rabat vrijdag bepaald. Rachidi gaat in hoger beroep, aldus Volkskrant.nl.

De Arabische nieuwszender had naar buiten gebracht dat tijdens onlusten in de Zuid-Marokkaanse havenstad Sidi Ifni op 7 juni doden waren gevallen. Al Jazeera baseerde zich op verklaringen van mensenrechtenorganisaties en getuigenissen ter plekke. De zender zond ook de ontkenning van de Marokkaanse autoriteiten uit, maar werd niettemin voor de rechter gedaagd.

Tegen Al Jazeera zijn een aantal maatregelen genomen die erop wijzen dat de zender in Marokko niet langer welkom is. De minister van Communicatie nam Rachidi’s perskaart af, waardoor hij in Marokko niet langer journalistiek kan bedrijven. Rachidi gaat via de rechter zijn kaart terug proberen te krijgen. Bovendien mag het veelbekeken programma Journal du Maghreb niet langer via Rabat worden uitgezonden.
© MAROKKO.NL 2008
marokko al jazeera sidi ifni hassan rachidi journal du maghreb
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afc ajax
wydad
hakim ziyech
frankrijk
raja
fc twente
botolapro
rabat
assist
corruptie
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi