Imam Fawaz Jneid claimt 55.000 euro bij Wilders

algemeen
0
13 jul '08
De PVV-leider vindt het opvallend dat de imam nu met zijn claim komt.

Sheikh imam Fawaz Jneid van de As-Soennah moskee in Den Haag heeft een claim van 55.000 euro neergelegd bij PVV-leider Geert Wilders.
De zeer orthodoxe geestelijke figureerde in de anti-koranfilm Fitna en stelt dat zijn "goede naam en eer door het slijk zijn gehaald".
In een reactie zei Geert Wilders zondagmorgen dat hij niet van plan is om geld te betalen aan de imam. "Ik ben niet onder de indruk van deze claim", zei de politicus.

"Het is wel vervelend dat ik nu opnieuw m'n advocaat moet inschakelen. Iedere procedure kost me een hoop aan advocatenkosten."
Wilders heeft een korte brief ontvangen van de advocaat van Fawaz Jneid, waarin staat dat Wilders uiterlijk zondag een voorschot van 20.000 euro moet overmaken naar de rekening van de imam. Als Wilders niet betaalt, volgt een dagvaarding, aldus Nu.nl.

De PVV-leider vindt het opvallend dat de imam nu, drie maanden nadat Fitna publiek werd gemaakt, met zijn claim komt. "Twee weken geleden besloot het Openbaar Ministerie om mij niet te vervolgen en nu komt deze claim. Ik ga geen cent betalen."

© MAROKKO.NL 2008
pvv geert wilders fawaz jneid fitna imam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi