TNT schiet omhoog op overnamegerucht

economie
4
14 jul '08
Het aandeel TNT werd maandag de hoogte in gejaagd op het Damrak door een nieuw overnamegerucht.

De Britse zakenkrant Financial Times meldde zaterdag op grond van anonieme bronnen dat het bedrijf mogelijk een overnameprooi wordt voor zijn Amerikaanse concurrent FedEx.

Beleggers namen het gerucht zeer serieus: het aandeel TNT schoot tijdens de ochtendhandel bijna 28 procent omhoog tot 23,56 euro. “Of het gerucht klopt weet ik niet, maar vanuit strategisch oogpunt zou het een logische zet zijn”, zei analist Philip Scholte van Rabo Securities.

FedEx zou met een overname van TNT vooral zijn marktpositie in Europa en Azië kunnen verstevigen, dat meldt de Telegraaf. De financiering van de acquisitie zou volgens Scholte geen probleem vormen voor FedEx.

Dergelijke speculaties over de post- en pakketbezorger deden in het verleden al vaker de ronde. TNT wilde geen commentaar geven op het bericht, waarin gesteld werd dat het bedrijf al met FedEx in gesprek zou zijn. Zakenbank Cheuvreux verhoogde maandag zijn advies voor het aandeel naar ’outperform’ van ’underperform’. Ook de Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch stelde zijn beleggingsaanbeveling naar boven bij, van ’neutral’ naar ’buy’.

© MAROKKO.NL 2008
tnt
aex
damrak
overname
fedex
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi