Gaat Ronaldo weer bij PSV voetballen?

sport
3
14 jul '08
PSV heeft de Braziliaan Ronaldo via het informele circuit gevraagd om in Eindhoven te komen revalideren van zijn zware knieblessure.

De landskampioen hoopt dat als hij ingaat op de uitnodiging en herstelt, dat hij ook het PSV-shirt weer aantrekt. Ronaldo speelde tussen 1994 en 1996 voor de landskampioen.

In vooral Spaanse kranten wordt de laatste dagen druk gespeculeerd over de toekomst van Ronaldo in Eindhoven. Verschillende media in Zuid-Europa meldden al dat de aanvaller de nieuwe spits van PSV is. Zover is het echter nog lang niet.

Het is in eerste instantie de bedoeling om de Braziliaan in Eindhoven weer helemaal fit te krijgen, aldus het AD. Dat verzoek heeft PSV bij ‘de omgeving van Ronaldo’ neergelegd, antwoord is er nog niet. In dienst van AC Milan scheurde hij in februari van dit jaar de kruisband van de linkerknie.

Hoewel ze in Eindhoven goed beseffen dat de kans niet heel groot is dat de Braziliaan terug naar Nederland komt, achtten ze zich bij PSV niet helemaal kansloos. Ronaldo heeft het in Nederland altijd prima naar zijn zin gehad en bovendien heeft hij de garantie van Champions League-voetbal.

Het belangrijkste argument om voor Nederland te kiezen, is echter de rust die ons land de speler te bieden heeft. In Brabant kunnen ook wereldsterren normaal gesproken ongestoord over straat.

PSV denkt aan de andere kant garen te spinnen bij de aanwezigheid van Ronaldo, die zeker in de Nederlandse competitie nog prima uit de voeten moet kunnen. Bovendien zou van de wereldkampioen (2002) een stimulerende werking uitgaan naar jonge talenten. Ronaldo Luis Nazário de Lima (in september wordt hij 32) kwam in 1994 naar PSV. In twee seizoenen – 47 competitieduels – maakte hij 42 treffers. Daarna speelde hij voor Barcelona, Inter, Real Madrid en AC Milan. Eerder dit jaar beschuldigde Bernardino Santi, dopingcoördinator van de Braziliaanse voetbalbond, PSV ervan Ronaldo in zijn jonge jaren anabolen te hebben toegediend. In Eindhoven werden die beschuldigingen weggehoond. Santi werd direct ontslagen.

PSV begint vandaag aan de voorbereiding op het seizoen, voorlopig nog zonder Ronaldo. De titelhouder wil de vijfde kampioensschaal op rij veroveren. Dat zou een record zijn in de historie van het Nederlandse betaalde voetbal.

Maar zekerheid is er niet want in Eindhoven is alles anders. Met Huub Stevens (hoofdtrainer) en Adrie van Kraaij (technisch manager) heeft de landskampioen een volledig nieuwe technische leiding.

Bovendien is de spelersgroep gerenoveerd. Oud-gedienden als Jefferson Farfán en Heurelho Gomes zijn uit Brabant vertrokken. PSV doet het de komende maanden met onder anderen de nieuwekomers Andreas Isaksson, Jérémie Bréchet, Francisco Rodriguez, Nordin Amrabat en het Peruaanse talent Reimund Manco.

Eduardo Alcides is vandaag ‘gewoon’ in Eindhoven. De Braziliaan speelt komend seizoen ook op huurbasis voor PSV tenzij zijn club Chelsea erin slaagt hem te verkopen. EK-ganger Afellay is eveneens van de partij. Hij wordt de eerste dagen nog wel gespaard.

© MAROKKO.NL 2008
psv
ronaldo
eindhoven
revalideren
knieblessure
landskampioen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi