Kamer houdt vast aan inburgeringscursus

algemeen
144
17 jul '08
Voor VVD’er Henk Kamp is reparatie van de wet in elk geval niet genoeg.

 Een meerderheid van de Tweede Kamer wil vasthouden aan de verplichte inburgeringscursus in eigen land voor mensen die naar Nederland willen komen in het kader van gezinshereniging.

De Amsterdamse rechter bepaalde dinsdag dat een Marokkaanse vrouw die zich bij haar man in Nederland wil voegen, geen verblijfsvergunning mag worden geweigerd. Volgens de rechter kan de inburgeringscursus ook in Nederland worden gevolgd worden, aldus Depers.nl.
 
“Wij zijn not amused,” zegt CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg in het AD. “ Wie hier komt wonen, moet de taal spreken en ingeburgerd zijn.”
 
Voor VVD’er Henk Kamp is reparatie van de wet in elk geval niet genoeg. “Nederland heeft al genoeg kansarme migranten binnengelaten de afgelopen decennia. Migranten moeten niet alleen de taal spreken, ze moeten ook de moderne westerse waarden onderschrijven en kans maken op de arbeidsmarkt. Zo gaat het de verkeerde kant op.”

Met de uitspraak van de rechter staat de deur niet wagenwijd open voor gezinsvorming of -hereniging met buitenlandse partners, benadrukt PvdA’er Dijsselbloem. “Andere eisen blijven gelden. Zo moet iemand ouder zijn dan 21 en moet iemand minimaal het minimumloon verdienen om zijn partner te laten overkomen.”Het ministerie van Justitie beraadt zich nog op de rechterlijke uitspraak.

© MAROKKO.NL 2008
vvd henk kamp madeleine van toorenburg inburgeringscursus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi