Schleck pakt gele trui

sport
12
20 jul '08
Frank Schleck heeft de gele trui veroverd in de Tour de France.

De Luxemburger pakte in de laatste 100 meter van de slotklim van de etappe van zondag negen seconden op Cadel Evans. Ook Denis Menchov pakte tijd op de Australiër, die Bernhard Kohl in het algemeen klassement zag passeren.

Cadel Evans moest in de slotklim lossen uit de groep van de favorieten en raakte daardoor zijn gele trui kwijt aan de Luxemburger Frank Schleck. De coureur van CSC bereikte als negende de finish, op 4.43 van Gerrans. Evans kwam negen tellen later over de streep, terwijl hij in het algemeen klassement maar één tel voorsprong had.

Rabo-kopman Denis Menchov kwam als achtste over de streep (op 4.23) en staat in de rangschikking nu als vierde, op 38 seconden van Schleck. De Oostenrijker Bernhard Kohl is nu de nummer twee op zeven tellen, Evans zakte naar de derde plaats; op acht seconden van de Luxemburger.

De rit ging over 189 kilometer van Embrun naar Prato Nevoso, aldus de Telegraaf. De aankomst lag bovenop een col van de eerste categorie. De etappe winst ging naar de Australiër Simon Gerrans.

© MAROKKO.NL 2008
frank schleck
gele trui
tour de france
denis menchov
evans
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi