Raad van Marokkaanse Moskeeën verbijsterd over heisa imams

algemeen
0
21 jul '08
De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland doet al jaren een beroep op een aantal imams uit Marokko

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) is verbijsterd over de onnodige heisa en polemiek rondom de komst van imams uit Marokko naar Nederland gedurende de islamitische vastenmaand Ramadan. Met name het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN) heeft kritiek geuit op de komst van de Marokkaanse imams.

De RMMN doet al jaren een beroep op een aantal imams uit Marokko (voornamelijk universitaire docenten) om juist het niveau van de imama (het imamschap) te verbeteren. De RMMN is tevens al jaren bezig om eigen imams in Nederland op te leiden, en mist de nodige politieke steun om dit proces te versnellen. De tijd van “noodimams” uit Marokko moet voorbij zijn, indien wij de integratie van de Marokkaanse gemeenschap willen bevorderen.

Wie de bijdrage van de uitgenodigde Marokkaanse imams niet goed kan plaatsen, doet er goed aan om de Nederlandse ambassade in Marokko te raadplegen in plaats van het oor te luister te leggen bij de politiek getinte polemiek van het Samenwerkingsverband Marokkanen in Nederland. Het is jammer dat SMN zich meer met de politiek in Marokko bezighoudt dan met de situatie van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland.

De RMMN is niet de enige organisatie die, vooral tijdens belangrijke religieuze periodes als de Ramadan, een beroep doet op imams uit het land van herkomst. De RMMN hoopt dat de samenleving zich beter laat informeren over de komst van de imams en niet in ongefundeerde en ondoordachte argumenten trapt

© MAROKKO.NL 2008
raad van marokkaanse moskeeën nederland
imams
smn
ramadan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi