Aissati wil vooral van Bergkamp leren

sport
0
21 jul '08
Ismaïl Aissati verheugt zich op zijn vier seizoenen bij Ajax.

Op de vraag of hij het meeste uitkijkt naar de samenwerking met trainer Marco van Basten of stagiair Dennis Bergkamp, neemt de van PSV overgekomen middenvelder geen blad voor zijn mond. ,,Bergkamp."

,,Hij is net als ik een aanvallende middenvelder. Ik weet zeker dat ik veel van hem kan opsteken", ligt Aissati voor de camera's van Ajax TV toe. ,,Ik hoop sowieso veel aanvallend voetbal te gaan spelen, dat hoort bij Ajax."

De Utrechter heeft voor vier seizoenen in Amsterdam getekend, nadat hij vanaf zijn twaalfde bij PSV speelde, aldus het AD. ,,Dat voelt heel goed", aldus Aissati. ,,Ik wilde weg bij PSV en als dan een grote club als Ajax zich meldt, is dat een groot compliment."

Manager technische zaken Danny Blind vindt het niet meer dan logisch dat Ajax Aissati voor lange tijd heeft vastgelegd. ,,Ismail is jong en getalenteerd. Zo iemand wil je lang aan je binden."

De oud-trainer van de Amsterdammers ziet voor Aissati, die nummer 11 heeft gekregen, een rol als aanvallende middenvelder weggelegd. ,,Het is een type speler dat extra creativiteit kan toevoegen aan het middenveld."

© MAROKKO.NL 2008
ismaïl aissati
ajax
amsterdam
psv
eindhoven
transfer
dennis bergkamp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi