Verschil in geheugen tussen seksen genetisch te verklaren

algemeen
2
22 jul '08
Het geheugen werkt bij mannen en vrouwen op een verschillende manier.

 Dat is de conclusie van Britse onderzoekers die onderzoek deden naar de genen die bepalend zijn voor de manier waarop we ons dingen herinneren.


De wetenschappers ontdekten dat het langetermijngeheugen bij mannen door een heel ander gen wordt bepaald dan dat van vrouwen.  Dit genetisch onderscheid zou verklaren waarom mannen een beter 'tactisch geheugen' hebben waarmee bijvoorbeeld routes worden onthouden, terwijl vrouwen beter zijn in 'emotionele herinneringen' als een huwelijksdag of verjaardag. De onderzoekers identificeerden genen die alleen bij mannen bepalend zijn voor het aanmaken van een geheugen, bij vrouwen bleken dezelfde genen onbelangrijk. Verschillen
"Het lijkt misschien onwaarschijnlijk dat er zo'n opvallend genetisch onderscheid is tussen mensen, maar we weten al langer dat mannen en vrouwen significante genetische verschillen hebben", zegt onderzoeksleider Peter Giese in de Engelse krant The Telegraph.

Om de rol van genen bij het langetermijngeheugen te onderzoeken werd gebruik gemaakt van muizen. Ondermeer een doolhoftest wees uit dat de mannelijke dieren veel sneller waren in het onthouden van de weg naar buiten, aldus Nu.nl.

© MAROKKO.NL 2008
geheugen
seksen
verschil
genetisch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi