Moslimschool daagt wethouder voor de rechter

algemeen
2
22 jul '08
Het bestuur van de islamitische school Ibn Ghaldoun in Rotterdam daagt wethouder Leonard Geluk (Onderwijs) voor de rechter.

Dat heeft een gemeentewoordvoerder dinsdag gezegd. Wethouder Geluk zegde eerder deze maand het vertrouwen in het bestuur van de vmbo-school op. Ook stuurde hij ouders een brief waarin hij hen adviseert hun kinderen naar een andere school te sturen. “Dat is het schoolbestuur kennelijk in het verkeerde keelgat geschoten”, aldus de zegsman. Het kort geding dient op 31 juli.

De school staat bij de onderwijsinspectie bekend als zeer zwak, het laagste kwaliteitsniveau in Nederland. Volgens de inspectie deugt de lesstof niet en zijn de toetsen slecht. Ook zouden subsidies onrechtmatig zijn besteed. Deze zijn inmiddels opgeschort. Het ministerie van Onderwijs is bezig om 1,2 miljoen euro terug te vorderen van de school.

Ibn Ghaldoun wilde dinsdag bij monde van de voorzitter niet reageren. In een eerdere verklaring stelde het bestuur dat de kwaliteit van het onderwijs in de afgelopen maanden sterk is verbeterd. “Op dit moment zijn er onder leiding van twee zeer ervaren interim-managers duidelijke verbeteringen in de school te constateren op basis van een verbeterplan dat door de inspectie is goedgekeurd”, zo stond in verklaring.

Geluk heeft als wethouder niet de mogelijkheid om de school te sluiten, aldus De Telegraaf. Staatssecretaris Marja van Bijsterveld (Onderwijs) werkt aan een wet die het mogelijk maakt sneller in te grijpen op zwakke scholen.

© MAROKKO.NL 2008
islamitische school ibn ghaldoun
rotterdam
bestuur
wethouder leonard geluk
onderwijs
rechter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi