Internet even vervuilend als luchtvaart

algemeen
6
22 jul '08
Internet is even vervuilend als de luchtvaart, maar toch denkt de meerderheid van Nederlandse reclamebureau's dat internet milieuvriendelijk is.

Dit blijkt uit een onderzoek van internetbedrijf Publer.

Drie van de vijf ondervraagde reclamebureau's heeft nog nooit van groen internet gehoord, aldus Publer. Dit terwijl volgens onderzoeksbureau Gartner de servers waar de internetpagina's op draaien wereldwijd twee procent van de totale hoeveelheid energie uitstoten. Dit staat gelijk aan de uitstoot van de luchtvaart.  De hoge mate van vervuiling is te wijten aan een stijgend energieverbuik en afval. Het is mogelijk websites 'groen' te laten zijn als de server uit duurzame energiebronnen put, aldus Nu.nl.

Verantwoordelijk
Een groot deel van de door Publer onderzochte bedrijven vindt echter dat de internetgebruiker zelf verantwoordelijk is voor de CO2-uitstoot. Dit geldt in 26 procent van de gevallen, terwijl 28 procent de hostingpartij als verantwoordelijk ziet. Slechts één op de tien reclamebureaus compenseert momenteel de uitstoot. Een meerderheid van de bedrijven wil groen worden als dit gratis is.

© MAROKKO.NL 2008
vervuiling
internet
co2 uitstoot
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi