'Tante in Marokko' is terug en opent haar eigen website
Tante in Marokko is een on the road-programma over Nederlandse Marokkanen.
22 July 2008
lifestyle

'Tante in Marokko', de zomerhit van 2007, start woensdag 23 juli (21.25 uur op Nederland 2) met een nieuwe reeks van het tv-programma over Marokkaanse Nederlanders op weg naar een vakantie in Marokko. Daarnaast laat Tante zien dat ze van deze tijd is met een website, die bezoekers o.a. de mogelijkheid biedt reisverhalen te plaatsen, de route op kaart te volgen en een digitaal naslagwerk aan te leggen.


De site maakt gebruik van bestaande, succesvolle applicaties als Ning, Twitter, Google Maps, Flickr en MediaWiki, gestoken in het jasje van 'Tante' (aangepaste lay-out en gebruiksmogelijkheden). Met de community van Ning.com kunnen vrienden en familie van het programma hun eigen profiel aanmaken en vervolgens hun reisverhalen, foto’s, video en muziek delen met andere vakantiegangers die naar Marokko zijn geweest of willen gaan.

De 3000 kilometer lange reis is te volgen op een kaart van Google, waarop foto’s (van Flickr.com) en informatie uit de MediaWiki wordt getoond. Aan dit naslagwerk kan iedereen eigen wiki’s toevoegen (van goedkope overnachtingsplaatsen tot plekken om benzine in te slaan). Met de internetdienst Twitter kunnen per sms of web korte berichten worden verstuurd naar alle leden van de groep Tante Twitter.

marokkanen tante in marokko vakantie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi