Bejaarden lijden onder terreur Marokkanen

algemeen
0
18 okt '03

Medewerkers en bewoners van het zorgcentrum Nieuw-Geuzenveld in Amsterdam worden stelselmatig geterroriseerd door een groep overwegend Marokkaanse jongeren, zo heeft een woordvoerder van het centrum zaterdagavond bevestigd. Eerder op de dag berichtten enkele media al over de wandaden van de jongeren.

De groep maakt zich onder meer schuldig aan het bedreigen van het personeel, het ingooien van ruiten en het plegen van diefstal. Op verzoek van het zorgcentrum heeft de Vrije Universiteit van Amsterdam onderzoek gedaan naar de misdragingen van de jongeren. Volgens het Parool blijkt uit het nog geheime rapport dat het gaat om een groep van maximaal tachtig, vooral Marokkaanse jongeren, die in wisselende groepen de zorginstellingen Nieuw-Geuzenveld en de psychiatrische inrichting De Geuzenhoek al jaren onveilig maken.

De bedreigingen nemen een dusdanige vorm aan, dat een aantal werknemers niet langer nachtdiensten wil draaien. Het komt dagelijks voor dat jongeren het tehuis binnen komen en vervolgens de medewerkers met de dood bedreigen, zo blijkt uit het onderzoek.

Bron: © Nieuws.NL

© MAROKKO.NL 2003