Kinderen uit Beringe verongelukt in Marokko

buitenland
72
28 jul '08
Twee leerlingen van basisschool Sint Joseph in Beringe (Limburg) zijn afgelopen donderdag om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Marokko.

Het ongeval gebeurde tijdens familiebezoek. De auto van de familie Tama botste in de Marokkaanse stad Khmissat, vlakbij Rabat, tegen een vrachtauto. Daarbij kwamen de 13-jarige Yassira en de 10-jarige Salim om het leven. Moeder Zohra werd zeer ernstig gewond in het ziekenhuis opgenomen. Vader Jamal, die de auto bestuurde, heeft botbreuken. Ook een oom en een tante kwamen om het leven.

Het jongetje zat in groep vijf, het meisje zou naar het voortgezet onderwijs gaan. Directeur Marion Coxbackus van Sint Joseph noemde het verlies van de twee kinderen maandag “in en in triest”.

In de eerste schoolweek (week van 18 augustus) is in de school een besloten gezamenlijke herdenking voor de overleden kinderen, dat meldt de Telegraaf. Burgemeester Math Vestjens van de gemeente Helden, waar Beringe onder valt, bood de school en de familie van de kinderen maandag aan te willen helpen daar waar behoefte aan is.

© MAROKKO.NL 2008
kinderen
marokko
omgekomen
verkeersobgeval
vrachtwagen
beringe
basisschool sint joseph
familie tama
khmissat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?