Afrikaanse bonden breken met Azië 2000-08-05

sport
0
6 aug '00

ZURICH RTR - Afrikaanse voetbalautoriteiten hebben alle banden met hun collega's uit Azië verbroken. Dat heeft Peter Velappan, secretaris-generaal van de Aziatische voetbalbond, zaterdag verklaard.

De Afrikaanse officials zijn woedend over het stemgedrag van de Aziaten, die Duitsland prefereerden als organisator van het WK van 2006 boven Zuid-Afrika. De beslissing van de Afrikaanse officials zal gevolgen hebben voor onderlinge duels zowel tussen landen als clubteams, denkt Velappan. ,,We zijn zeer teleurgesteld over het besluit van de Afrikaanse bond. De onderlinge relaties dateerden van 1966. Maar er was niets tegenin te brengen'', aldus de official die ook meent dat er een einde is gekomen aan de uitwisseling van scheidsrechters tussen beide continenten.

Velappan hoopt dat FIFA-baas Blatter voor een oplossing kan zorgen. Die neemt de problemen tussen de officials van beide continenten voorlopig niet serieus. ,,De FIFA ontkent dat er een scheuring is tussen beide voetbalbonden'', luidde zaterdag de officiële reactie van de wereldvoetbalbond.

© MAROKKO.NL 2000

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi