Rel rond mishandeld echtpaar Rome

buitenland
33
25 aug '08
Het stel werd door Roemeense schaapherders overvallen en de vrouw werd verkracht.

Burgemeester Alemanno van Rome heeft zich de woede van Nederlanders en van Italiaanse op de hals gehaald gehaald door kritiek te leveren op het Nederlandse stel dat is mishandeld in de buurt van Rome, aldus Dag.nl.

Hij noemde het gedrag van de Nederlanders in de Italiaanse pers ‘illegaal’ omdat kamperen op de plek in kwestie, bij een verlaten boerderijtje, niet is toegestaan. Volgens de ex-neofascist was het een ‘zware onzorgvuldigheid’ om de tent neer te zetten ‘op een door God en de mensen verlaten plek’. Onder deze omstandigheden kon de staat hun veiligheid niet garanderen. Verontschuldigingen
Oppositieleden hebben geschokt gereageerd op de uitlatingen, meldt persbureau ANP. Pina Picierno, een van de prominente leden van de centrumlinkse Democratische Partij (PD) eiste direct na de persconferentie dat Alemanno zijn verontschuldigingen aan zou bieden, en geeft aan ‘zich ontzettend te schamen’.

Het stel werd door Roemeense schaapherders overvallen en de vrouw werd verkracht. De twee waren onderweg naar de havenstad Ostia maar besloten om wegens invallende duisternis en vermoeidheid te gaan wildkamperen.

© MAROKKO.NL 2008
ialie burgemeester alemanno pina picierno verkrachting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi