Kaartschuld leidt tot ontslag Wormgoor bij Ajax

sport
19
25 aug '08
Vito Wormgoor is het slachtoffer geworden van een oude kaartschuld die de hij nog te goed had van een medespeler, naar verluidt Edgar Manucharyan.

In een verklaring van de VVCS, doet Wormgoors zaakwaarnemer Louis Laros de zaak uit de doeken.

Wormgoor had met kaarten 150 euro gewonnen van Manucharyan. Na drie à vier keer vragen bleef de Armeniër weigeren zijn ereschuld in te lossen. Op een gegeven moment had de negentienjarige verdediger van Ajax er zo genoeg van dat hij het recht in eigen hand nam en het bedrag stal van zijn medespeler.

"In de pers wordt Wormgoor nu opgevoerd als een ordinaire zakkenroller. Maar het verhaal ligt dus wel iets genuanceerder", verduidelijkt Laros. "Laat ik voorop stellen dat de actie van Vito niet goed te praten is. Hij heeft er ook enorm spijt van en vindt het zelf ontzettend stom dat hij zo gehandeld heeft."

"Het is een wet dat je je schulden moet inlossen, maar er is natuurlijk ook een wet dat je van elkaars spullen afblijft. Wormgoor is met dit conflict niet goed omgegaan. Daarom is de contractontbinding, hoe wrang ook, de onvermijdelijke oplossing. Maar Vito is vastberaden om bij een nieuwe club te laten zien wat voor jongen en wat voor talentvolle speler hij is", sluit Laros zijn verklaring af

Wormgoor werd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen door hoofdtrainer Marco van Basten bij het eerste gehaald en speelde mee in de oefenwedstrijd tegen Excelsior ’31. Bij de Amsterdamse club wenst niemand commentaar op het voorval te geven.

De jonge Leersummer maakte pas vorig jaar zijn opwachting in de jeugdopleiding van Ajax, aldus voetbalzone.nl. Wormgoor, die als rechtsback of in het centrum uit de voeten kan, begon bij HDS, waarna hij op zijn twaalfde overstapte naar DOVO in Veenendaal. De speler kwam de afgelopen jaren uit voor verschillende vertegenwoordigende elftallen.

© MAROKKO.NL 2008
vito wormgoor
ajax
ontslagen
kaartschuld
€150
edgar manucharyan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?