Nabil Dirar verkiest Rode Duivels boven Marokko

sport
340
26 aug '08
Nabil Dirar heeft verrassend een selectie voor de Marokkaanse nationale ploeg naast zich neergelegd.

De flankaanvaller van Club Brugge wil graag Rode Duivel worden. De beslissing is toch wel een beetje een verrassing omdat Dirar al een reeks selecties als Marokkaans belofteninternational achter de rug heeft en volgende week zou hij voor het eerst uitkomen voor de Marokkaanse A-ploeg.

"Maar na telefonisch contact met bondscoach René Vandereycken heb ik besloten om voor België te kiezen", vertelde Dirar aan onze collega's van de krant Het Laatste Nieuws. "Ik heb er lang over nagedacht, maar dit is de juiste keuze. En twijfel er niet aan: het is een definitieve beslissing." 

"Veel vrienden en familie begrijpen mijn keuze niet, maar ik geloof dat ik de juiste beslissing genomen heb door voor België te kiezen. Mijn toekomst ligt hier, in Europa. De voorbije maanden was het niet simpel om voor Marokko te spelen, in januari en juni, als de competitie hier stil ligt, worden daar belangrijke interlands afgewerkt. Ik had zelden rust, dat is zwaar en houdt risico's in op blessures."

Wellicht zal Dirar volgende week opgeroepen worden voor de interlands tegen Estland en Turkije. Vandereycken nam de Club-speler al op in zijn voorselectie. Als Dirar tegen één van die landen speelt, kan hij niet meer terugkomen op zijn beslissing, aldus Hln.be.

© MAROKKO.NL 2008
nabil dirar belgie marokko rené vandereycken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?