‘Kapingsmelding was wraakactie ex-vriend’

algemeen
93
28 aug '08
Justitie verklaart dat zij het Dordtse stel - hij van Turkse komaf, zij Marokkaans - ervan verdenken het vliegtuig te hebben willen kapen.

De verdachten van de vermeende vliegtuigkaping op Rotterdam Airport zijn de dupe geworden van een wraakactie van een vroegere, drugsverslaafde vriend.

Hij zou dinsdagavond vlak voor vertrek bij 1-1-2 hebben gemeld dat vliegtuig met bestemming Bodrum door Fatih (31) en Hinda (28) zou worden gekaapt. Dat stelt de familie van het verdachte stel uit Dordrecht.

De ‘vriend’, bijgenaamd Coco, werd gisteren voor de woning van het verdachte stel opgepakt door de Koninklijke Marechaussee, zo blijkt uit onderzoek van deze krant. Volgens de familie is dit het bewijs dat hij meer met de zaak te maken heeft. Het Openbaar Ministerie kon de arrestatie gisteravond nog niet bevestigen.

,,Deze jongen, een drugsverslaafde, heeft voor de vakantie nog gesuggereerd dat hun vliegtuig misschien zou worden gekaapt. Wellicht was hij boos dat hij niet meer welkom was bij mijn broer,’’ zegt Fatihs broer Mehmed. In het scenario dat Fatih en zijn vriendin een vliegtuig wilden kapen gelooft de familie absoluut niet. ,,Met dit soort dingen zijn zij helemaal niet bezig,’’ zegt een schoonzus.

Een buurman van het verdachte stel moet lachen bij het idee dat hij naast een stel ‘terroristen’ zou wonen. ,,Ik dacht meteen aan een grap, want aan hen twijfel ik niet.’’

Justitie verklaart dat zij het Dordtse stel - hij van Turkse komaf, zij Marokkaans - ervan verdenken het vliegtuig te hebben willen kapen. Aanleiding hiervoor was ‘een serieuze melding bij 1-1-2 vlak voor vertrek’. Passagiers vertellen in deze krant hoe het Dordtse stel de aandacht op zich vestigde toen het toestel aan de grond bleef, aldus Ad.nl.

© MAROKKO.NL 2008
fatih hinda kaping rotterdam vliegtuig transavia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?