Ede: Onorthodoxe maatregelen Marokkaanse probleemjongeren

algemeen
0
3 sep '08
Burgemeester Cees van der Knaap heeft zijn buik vol van de problemen en wil de jongeren fors aanpakken.

Burgemeester Cees van der Knaap van Ede wil overgaan tot „onorthodoxe maatregelen” om Marokkaanse probleemjongeren in de wijk Veldhuizen onder controle te krijgen. De burgemeester denkt onder meer aan een samenscholingsverbod. Dat meldde de gemeente woensdag.

De gemeente is de afgelopen jaren samen met jongerenwerkers succesvol geweest in de bestrijding van overlast door een groep van ongeveer negentig jongeren in Veldhuizen. Eerder kwam de wijk geregeld negatief in het nieuws door incidenten met hangjongeren.

Toch de neemt de onrust onder wijkbewoners weer toe door een hardnekkig groepje van circa tien jongeren, aldus een gemeentewoorvoerder. Zij richten vernielingen aan en vallen mensen die daarvan aangifte doen lastig. Afgelopen week werden drie auto's in brand gestoken, dat meldt de Telegraaf.

Van der Knaap, sinds januari burgemeester van Ede, heeft zijn buik vol van de problemen en wil de jongeren fors aanpakken. Hij overlegt binnenkort met de politie en korpsbeheerder over maatregelen.

© MAROKKO.NL 2008
ede
velhuizen
marokkaanse probleemjongeren
cees van der knaap
burgemeester
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi