Drie jaar cel voor verkrachting van Marokkaanse vrouw

buitenland
35
3 sep '08
De 61-jarige Australiër had voor zichzelf een huwelijk gearrangeerd met de familie van een Marokkaans meisje.

Leslie S., een 61-jarige Australiër die in Marokko gedomicilieerd is en in Luik een zaak heeft, is door de correctionele rechtbank van Luik veroordeeld tot drie jaar celstraf voor het verkrachten en intimideren van zijn 26-jarige Marokkaanse echtgenote. De rechter beval de onmiddellijke arrestatie van de man.

De man had voor zichzelf een huwelijk gearrangeerd met de familie van een Marokkaans meisje. Het huwelijk vond plaats in Marokko, waarna de Fransonkundige vrouw door haar man naar België werd meegenomen.

In Luik werd ze verschillende keren het slachtoffer van geweld vanwege haar echtgenoot. Tussen eind maart 2006 en begin april 2006 heeft hij haar drie keer verkracht, waarna hij haar ook begon te intimideren. Uiteindelijk diende de vrouw een klacht tegen haar echtgenoot in, aldus Demorgen.be.

De rechter tilde zwaar aan de feiten omdat het slachtoffer een bijzonder kwetsbare persoon was: een vrouw die helemaal alleen in België verbleef en enkel de Arabische taal beheerste. De Australische man was niet aanwezig tijdens de zitting van de rechtbank.

© MAROKKO.NL 2008
marokkaanse luik australiër rechtbank belgie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?