Samenscholingsverbod in Edese wijk Veldhuizen

algemeen
76
5 sep '08
In de wijk Veldhuizen in Ede geldt vanaf zaterdag een samenscholingsverbod.

Het is dan niet meer toegestaan in het aangewezen gebied met vier of meer personen bij elkaar te staan. Dat heeft burgemeester Cees van der Knaap vrijdag besloten na overleg met politie en Openbaar Ministerie.

De wijk kampt al jaren met overlast van met name Marokkaanse hangjongeren, aldus de Telegraaf. Vooral een groep van ongeveer tien onruststokers zorgt voor hardnekkige problemen. Het verbod geldt voor een periode van zes maanden.

De situatie in Velhuizen leek een tijdje aan beterende hand, maar dit jaar lijkt er weer sprake van stijgende criminaliteit en overlast, stelt de gemeente. Zo gingen de afgelopen week vier auto's in vlammen op en werden tal van andere vernielingen aangericht.

Buurtbewoners die aangifte doen, krijgen te maken met bedreigingen en vernielingen. Bewoners en bezoekers van Veldhuizen voelen zich onveilig, aldus de gemeente. Veel raddraaiers zijn bekend bij de politie.

Van der Knaap, sinds januari burgemeester van Ede, kondigde eerder deze week al 'onorthodoxe maatregelen' aan tegen de problemen in Veldhuizen.

© MAROKKO.NL 2008
ede
veldhuizen
samenscholingsverbod
marokaanse jongeren
cees van der knaap
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?