Bouwvergunning Essalammoskee niet ingetrokken

algemeen
0
12 sep '08
De Rotterdamse wethouder Hamit Karakus (Ruimtelijke Ordening) trekt de bouwvergunning voor de nieuwe Essalammoskee op Rotterdam-Zuid niet in.

at heeft zijn woordvoerster dinsdag gezegd.De wethouder dreigde in juli van dit jaar de vergunning in te trekken, als de bouw van de grootste moskee van Nederland langer dan 26 weken stil zou liggen. Sinds half maart werd niet meer aan het gebedshuis gewerkt wegens een conflict met de Duitse aannemer. Volgens de zegsvrouw zijn de werkzaamheden begin september hervat en is een extern projectleider aangetrokken. In november presenteert het moskeebestuur een bouwplanning aan de gemeente.

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest om de bouw van de moskee, waarvan de eerste steen bijna vijf jaar geleden werd gelegd. Zo hield de omvang van het gebouw de gemoederen lang bezig. Het gebedshuis krijgt een koepel van 25 meter hoog en minaretten van 50 meter hoog. De Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst AIVD deed onderzoek naar de financier van de nieuwbouw.

Een deel van de gelovigen verzet zich tegen de invloed van geldschieters uit het buitenland, aldus de Metro. Vijf van hen kregen eerder dit jaar een moskeeverbod opgelegd, omdat zij oproer veroorzaakten in het gebedsgebouw.

© MAROKKO.NL 2008
rotterdam
essalammoskee
bouwverguning
hamit karakus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi