Bus mijdt Goudse wijk

algemeen
0
14 sep '08
Na een reeks incidenten heeft vervoersbedrijf Connexxion gisteren besloten de Goudse probleemwijk Oosterwei links te laten liggen.

De maatregel volgt op klachten van buschauffeurs. Zij melden dat zij op hun route door de wijk worden bespuugd, bedreigd en beroofd door vooral Marokkaanse jongeren, die stelselmatig tegen de bussen zouden schoppen.

,,De maat is na een lange reeks incidenten vol", bevestigt woordvoerster Anja Pieroen van Connexxion.

Sinds gisteren rijden de chauffeurs met een grote boog om de beruchtste plekken in de probleemwijk Oosterwei heen, aldus de Telegraaf.

De druppel die de emmer deed overlopen was de beroving van een 37-jarige chauffeur in Gouda, die woensdag onder bedreiging van een mes zijn wisselgeld aan een nog voortvluchtige man moest afstaan. Connexxion zegt een signaal aan de politie en de gemeente te willen geven dat het zo niet langer kan. ,,Wij beseffen heel goed dat het mijden van bepaalde buurten niet de oplossing voor dit hardnekkige probleem is. Er worden namelijk mensen gedupeerd die hier part noch deel aan hebben", aldus de zegsvrouw. De Goudse burgemeester Wim Cornelis liet gisteren weten het besluit van de chauffeurs te respecteren. Cornelis: ,,Ik vind het heel begrijpelijk dat zij het niet langer pikken om op deze schandalige wijze te worden bejegend."

Reizigersvereniging Rover zegt volledig achter het besluit van Connexxion te staan om de Goudse probleemwijk te mijden. Wel doet de woordvoerder een klemmend beroep op de betrokken partijen om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

© MAROKKO.NL 2008
bus
gouda
cunnexxion
oosterwei
probleemwijk
klachten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi