VS: Werkgevers trekken sollicitanten na op Internet

economie
4
15 sep '08
Ruim een op de vijf Amerikaanse werkgevers trekt sollicitanten na op vriendensites als Myspace en Facebook.

Van hen heeft eenderde wel eens een potentiële werknemer afgewezen naar aanleiding van informatie op internet.

Dat blijkt uit een onderzoek van CareerBuilder.com, een Amerikaanse vacaturesite, onder ruim 3100 werkgevers. In 2006 maakt slechts 11 procent van de werkgevers gebruik van vriendensites als informatiebron.
 
Van de ondervraagden die wel eens een kandidaat na een online onderzoek afwezen, noemde 41 procent als reden dat op internet aanwijzingen voor drank- of drugsgebruik waren opgedoken. Ook 'ongepaste foto's' waren voor 40 procent aanleiding om een sollicitant niet aan te nemen. Andere redenen die genoemd werden, zijn onder meer liegen over kwalificaties, kwaadspreken over eerdere werkgevers, een 'onprofessioneel' online pseudoniem of discriminerende uitlatingen, aldus Nu.nl. Voordeel
Volgens het onderzoek hebben kandidaten die hun online imago goed bewaken, daar echter juist voordeel van. Een kwart van de werkgevers zegt dat informatie op internet soms een extra aanleiding vormt om een sollicitant aan te nemen. Dat is bijvoorbeeld het geval als de achtergrond van een kandidaat goed blijkt aan te sluiten op de baan, als de sollicitant online blijk geeft van goede communicatieve vaardigheden, of als zijn profiel duidt op creativiteit.  

© MAROKKO.NL 2008
vs
werkgevers
natrekken
sollicitanten
internet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi