200 boze moslims eisen vertrek moskee-voorzitter

algemeen
29
16 sep '08
Mohammed Ebrayimi bevestigt dat ze vice-voorzitter Abderrazak Boutaher hebben opgezocht voor een gesprek.

De omgeving van de onvoltooide Essalam Moskee nabij de Kuip in Rotterdam is zondagavond het toneel geweest van een relletje, aldus Ad.nl.
Zon tweehonderd gelovigen verzamelden zich voor het huis van de vice-voorzitter van de moskee in de hoop van hem te horen wanneer de moskee eindelijk wordt opgeleverd. Het bestuurslid voelde zich daardoor zo bedreigd dat hij de politie belde. Omdat de demonstranten geen geweld gebruikten, ging de politie weg zonder iemand te arresteren.

Mohammed Ebrayimi, die zegt te spreken namens ongeruste gelovigen, bevestigt dat ze vice-voorzitter Abderrazak Boutaher hebben opgezocht voor een gesprek. De gelovigen zijn bang dat zij niets terugzien van het privégeld dat zij hebben gestoken in de nieuwe moskee, die na vijf jaar nog altijd niet is voltooid. ,,De Rotterdamse wethouder Karakus deelde vorige week mee dat de bouw is hervat, maar van het bestuur hebben wij sindsdien niks vernomen. Daarom dachten we: laten we de vice-voorzitter opzoeken’’, aldus Ebrayumi.

Boutaher stelde vorige week in de AD dat de moskee over een half jaar af is. Hij moest het eerder dit jaar ontgelden toen hij n bezoek wilde brengen aan de oude moskee nabij de Willemsbrug. De demonstranten hielden daar een demonstratieve gebedsdienst op straat. Toen Boutaher daar aankwam, werd hij belaagd en werd de auto van de projectleider van de nieuwe moskee beschadigd.

© MAROKKO.NL 2008
mohammed ebrayimi abderrazak boutaher essalam moskee
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi