Marokkanen synoniem voor overlast?

algemeen
61
16 sep '08
De Marokkaanse jeugd van Nederland staat zo langzamerhand synoniem voor trammelant.

Hoe staat de vlag ervoor in West-Brabant? Zijn de verwijten terecht?

Woordvoerster Enny de Wit van de politie Midden- en West-Brabant relativeert. "De problematiek hier is niet te vergelijken met die in de Randstad. Het is in elk geval niet zo dat we als politie de overlast van Marokkanen regionaal moeten aanpakken. We proberen maatwerk af te leveren op de plaatsen waar zich incidenten voordoen."

Voor de politie Midden- en West-Brabant is de overlast van jongeren niet van dien aard dat er op basis van etniciteit onderscheid wordt gemaakt. De Wit: "Alle groepen veroorzaken weleens overlast. Daar komt bij dat je moet stellen dat het vaak om een kleine groep gaat die het voor de meerderheid verpest."

In West-Brabant komen meldingen van overlast door Marokkaanse jongeren vooral voor in Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda en Oudenbosch. Volgens woordvoerder Edwin Stander van de gemeente Bergen op Zoom is er geen sprake van structurele overlast. "We hebben een tijdje terug wel problemen gehad met Marokkanen tijdens de voor- en najaarskermis. Ook is er overlast geweest aan de Plejadenlaan en het Lourdesplein, maar dat is nu allemaal achter de rug."

In Roosendaal wordt er vooral geklaagd over de straathandel in drugs, waarbij relatief veel Marokkanen betrokken zijn. Andersoor- tige overlast deed zich in het recente verleden voor in de wijken Kroeven en Westrand, aldus Bndestem.nl.

Woordvoerster Diny van Gestel van de gemeente Breda zegt dat er geen sprake is van een 'acuut probleem' met Marokkanen. Wel werden buschauffeurs van de BBA-stadsdienst enkele jaren geleden het slachtoffer van intimidatie door Marokkaanse jongeren in Breda-Noord. Net als nu in Gouda besloot de busmaatschappij toen om korte tijd niet door de wijk De Geeren te rijden.

© MAROKKO.NL 2008
marokkanen breda roosendaal bergen op zoom overlast
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi