Eshan Jami werkt aan 'confronterende' film

algemeen
166
17 sep '08
Het lijkt al maandenlang stil rond Ehsan Jami.

Maar dat is slechts schijn, want de 23-jarige oprichter van het inmiddels ter ziele gegane Comité voor Ex-moslims werkt aan, jawel, een film. “Iets wat heel gevoelig en confronterend is,” schrijft Jami in een mail aan HP/De Tijd.

“De film is in de afrondende fase. Ik verwacht dat hij deze maand klaar is.” Maar over het moment van vertoning wil hij niets zeggen. “Anders krijg je een soort hype of angst.”

Een eerder filmproject van Jami ging uiteindelijk niet door. De ex-moslim werkte toen aan een tekenfilm over de profeet Mohammed en had naar eigen zeggen al ‘vierenhalve minuut’ af. Jami staakte de productie echter na een oproep van minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin, kort na uitkomst van die andere film, Fitna van Geert Wilders. De minister was verontrust na de vertoning van een still van Jami’s film in het tv-programma Netwerk. Op dat plaatje was de profeet Mohammed afgebeeld, op weg naar de moskee met zijn jonge bruid Aïsja aan de hand. Enkele details: Mohammed had een erectie en op de moskee prijkte een hakenkruis. “Doe alsjeblieft niet mee aan die valse beeldvorming, die een wig drijft in onze samenleving,” zei Hirsch Ballin na de Netwerk-uitzending, aldus Hpdetijd.nl.

Jami’s beschermheer van het eerste uur, de rechtsgeleerde Afshin Ellian, bevestigt dat de ex-moslim aan een nieuwe film werkt. “Twee weken geleden belde hij mij en zei dat hij er erg druk mee was.” Ellian weet niet hoe de film eruit gaat zien. “Maar het wordt in ieder geval geen tekenfilm.” Jami wil zelf weinig details prijsgeven. “Vooral nu binnen de politiek enige tegenwerking bestaat,” mailt hij. Wel is duidelijk wie de hoofdpersoon wordt. Weinig verrassend: “Er is een prominente rol weggelegd voor Mohammed.”

© MAROKKO.NL 2008
eshan jami ex-moslims afshin ellian geert wilders
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi