Kabinet vertrouwt op weerbaarheid Nederland

economie
4
18 sep '08
Het kabinet vertrouwt erop dat Nederland weerbaar is, ook nu de economie wereldwijd in zwaar weer verkeert.

Premier Jan Peter Balkenende zei dat donderdag in de Tweede Kamer tijdens de tweede dag van de algemene beschouwigen, het debat over de kabinetsplannen voor volgend jaar. 
 
De premier wees erop dat Nederland er naar verhouding goed voorstaat, met een economische groei die boven het Europese gemiddelde ligt, een lage werkloosheid, een solide pensioenstelsel en relatief kleine inkomensverschillen.  Volgens de premier is de begroting voor volgend jaar solide en zijn de onder de vorige VVD-minister van Financiën Gerrit Zalm ingevoerde begrotingsregels nog aangescherpt. Balkenende is "blij met de signalen van de sociale partners dat ook zij hun verantwoordelijkheid nemen" om een loon-prijsspiraal te voorkomen. Grenzen
Verder liet Balkenende weten dat hij vindt dat er in Amsterdam en Gouda grenzen zijn overschreden, toen daar ambulancepersoneel en buschauffeurs tijdens hun werk werden aangevallen of bedreigd. "Van ambulancepersoneel, buschauffeurs en politieagenten blijf je af", stelde de premier. Zaterdag besloten chauffeurs van busmaatschappij Connexxion een deel van de wijk Oosterwei in Gouda te mijden nadat een busbestuurder was beroofd. Begin deze maand dreigde personeel van ambulancebedrijf Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam (VZA) in staking te gaan na een geweldsincident, aldus Nu.nl.

© MAROKKO.NL 2008
kabinet
balkenende
nederland
weerbaarheid
economie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi