Succes op komst voor Almeerse rapper Farid
Farid Asry ziet ’Breek de tent’ als zijn doorbraaknummer.
19 September 2008
lifestyle

Op de kleinere radiostations is ’Breek de tent’ van rapper Farid Asry en hiphop-formatie Revolution al een hit en het kan volgens de rapper niet lang meer duren of ook landelijk wordt het dance-nummer een groot succes. ,,Dit weekend gaan we de clip opnemen en is er een releaseparty in Club Mystic in Lelystad. Vanaf maandag ligt het nummer in de winkels en bij de grote landelijke radiostations", aldus Asry.

Asry ziet ’Breek de tent’ als zijn doorbraaknummer. ,,Ik ben 32 en al zeventien jaar bezig als rapper. Ik ben heel lang fulltime met voetbal bezig geweest, muziek deed ik ernaast. Een tijdje terug heb ik mij volledig op de muziek gestort en sindsdien gaat het fantastisch."

Zijn succes wordt volgens de Almeerder grotendeels veroorzaakt doordat hij zoveel mogelijk zelf in de hand houdt. ,,Ik ben een wandelende platenmaatschappij", lacht hij. ,,Ik doe zoveel mogelijk zelf en in een behoorlijk tempo. Vier weken terug hebben we het nummer opgenomen, de cd was binnen een week geperst, komend weekend wordt de clip opgenomen en over vier tot zes weken is die op TMF te zien."

Het blijft volgens Asry niet alleen bij ’Breek de tent’. ,,Ik ben bezig met een album, daar komen acht nummers op" , aldus Almerevandaag.nl.

Hoewel zijn single een dance-nummer is, wordt zijn album er één met levenservaring volgens de Almeerder. ,,Ik wilde eerst met een hit binnenkomen en daarmee de aandacht vestigen op de rest. Ik heb veel meegemaakt, zo is mijn broetje omgekomen bij een auto-ongeluk waar het nummer De BOB over gaat en ben ik door mijn vader ontvoerd naar Marokko. Over dat laatste heb ik het nummer ’Bestolen toekomst’ geschreven.’’, vertelt Asry.

,,Al mijn nummers zijn serieus, maar het zijn wel radio-nummers. Ik zie mezelf meer als rapper-mc dan alleen als rapper; ik wil het publiek ook entertainen en dat hoor je terug."

farid asry breek de tent club mystic revolution
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi