Bloedbad op Finse school

buitenland
48
23 sep '08
Een waarschijnlijk 22-jarige man heeft op een school in het Finse plaatsje Kauhajoki een bloedbad aangericht.

Hij schoot negen leerlingen dood, verwondde twee anderen, stichtte brand en probeerde zichzelf vervolgens van het leven te beroven.

De jongeman drong rond kwart voor elf in de ochtend het schoolgebouw, een instelling voor beroepsonderwijs, binnen en opende het vuur op een groep leerlingen die examen aflegde. Volgens de chef van de reddingsdiensten gebruikte hij een groot kaliber pistool. Hij droeg een bivakmuts, zwarte kleding en had een grote tas bij zich. De angst bestond even dat hij explosieven bij zich had.
Op het moment van de schietpartij waren er volgens de rector van de school circa 150 leerlingen in het gebouw. Rond kwart over twaalf had de politie, die ook zou zijn beschoten door de dader, de situatie onder controle. Wel moest de brandweer op verscheidene plekken in het gebouw kleine brandjes doven.

De schutter heeft zichzelf in het hoofd geschoten maar leeft nog. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in Tampere. De andere gewonden zijn naar ziekenhuizen in Seinäjoki en Tampere gebracht. Hoe ze er aan toe zijn is niet bekendgemaakt, aldus Telegraaf.nl.

In november had er in Finland ook al een schietpartij op een school plaats. Een jongen schoot toen acht mensen dood en sloeg daarna de hand aan zichzelf. Finland kent na de Verenigde Staten en Jemen het grootste wapenbezit per hoofd van de bevolking. Op slechts 5 miljoen inwoners zijn er namelijk meer dan twee miljoen handvuurwapens.

© MAROKKO.NL 2008
bloedbad finland kauhajoki vuurwapen bivakmuts
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi