Twintig jaar cel voor Belgische 'mp3-moord'

buitenland
10
24 sep '08
De dood van Van Holsbeeck wordt in België gezien als het eerste geval van extreem zinloos geweld.

In de strafzaak rond de 'mp3-moord' in België heeft een rechtbank in Brussel de dader veroordeeld tot twintig jaar cel wegens diefstal met geweld en de dood tot gevolg. De 19-jarige Adam G. zal zijn straf uitzitten in zijn geboorteland Polen, berichtten Belgische media dinsdagavond.

Eerder op de dag werd Adam G. vrijgesproken voor doodslag. Wel bevond de jury hem schuldig aan diefstal met geweld waardoor het slachtoffer, de 17-jarige Joe van Holsbeeck, overleed.

De feiten vonden plaats op klaarlichte dag, op 12 april 2006 op het Centraal Station in Brussel. Adam G. probeerde met een mededader de mp3-speler van Van Holsbeeck te stelen. Die verweerde zich, waarna hij door Adam G. met een mes meermalen in de borst en in het hart werd gestoken.

De inmiddels 19-jarige Pool bekende dat eerder deze week in het proces ook, maar verklaarde dat hij niet de bedoeling had gehad om Van Holsbeeck te doden en dat hij spijt heeft. Hij zei dat hij ,,zijn leven zou geven'' als dat Van Holsbeeck terug zou brengen, aldus Parool.nl.

De dood van Van Holsbeeck wordt in België gezien als het eerste geval van extreem zinloos geweld. Het brute geweld tegen hem hield België weken in de greep, mede door de beelden van beveiligingscamera's, waarop te zien was hoe de twee daders wegrenden. Ongeveer 80.000 mensen liepen mee in een mars tegen zinloos geweld.

© MAROKKO.NL 2008
van holsbeeck brussel polen belgie adam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi