Wiskundeleraar geliquideerd in Amsterdam-Zuid

algemeen
0
24 sep '08
De man die dinsdagavond in Amsterdam werd doodgeschoten, is de dertigjarige Hassan Abdullah.

De politie gaat uit van een liquidatie.

Abdullah was vijfdejaarsstudent aan de lerarenopleiding Hogeschool Ipabo aan de Jan Tooropstraat in Slotervaart. Het hele vorige schooljaar heeft hij wiskunde gegeven aan leerlingen van het technisch college TeC Amsterdam aan de Vlaardingenlaan, ook in Slotervaart.

De verslagenheid bij TeC over de dood van Abdullah was vanmorgen groot. Hij gaf wiskunde aan leerlingen van de vakgroep licht, beeld en geluid.

''Wij kennen hem allemaal als een zeer geliefde persoon en collega, die je absoluut niet in verband brengt met dit soort geweld,'' zei woensdagmorgen een directeur van TeC die liever niet met zijn naam in de krant wilde. Leerlingen spreken van een 'heel aardige leraar'.

Volgens de politie was dinsdagavond sprake van een welbewuste liquidatie. Abdullah was een bekende van de politie, maar een woordvoerder benadrukt dat dat niets te maken had met zware criminaliteit, aldus Paroool.nl.

Bij TeC Amsterdam is vanmorgen een korte bijeenkomst gehouden voor leraren die Abdullah hebben gekend en leerlingen die les van hem hebben gehad. ''Dit geeft natuurlijk nogal wat commotie,'' aldus de TeC-directeur. ''Daarom zijn we even bijeen gekomen om dit met elkaar te bespreken. Dat verliep waardig.''

TeC Amsterdam is een technische onderwijsinstelling voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

Bijna een jaar geleden werd de school opgeschrikt door een dodelijke steekpartij; een zestienjarige leerling werd toen doodgestoken door een veertienjarige medeleerling.
//

© MAROKKO.NL 2008
wiskundeleraar liquidatie hassan abdullah tec amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi