Nederlandse man gooit dochtertje in ravijn

buitenland
29
25 sep '08
Een 46-jarige Nederlandse man heeft in Spanje zijn dochtertje in een ravijn gegooid om er vervolgens zelf achteraan te springen.

 Diverse Spaanse kranten schrijven over het drama dat plaats had bij het Uitzichtpunt Santuari del Far op bijna 1200 meter hoogte, in de buurt van de Catalaanse stad Gerona, aldus Ad.nl.

De man, een ex-militair, had een sms-berichtje naar zijn vrouw gestuurd. ,,Jij wilt een nieuw leven? Dan moet je dat doen zonder mij en zonder je dochter.’’

Volgens getuigen waren de man en zijn dochter op een dagtripje. Het gezin woonde in Sabadell, vlak bij Barcelona. Vader en dochter hadden in de buurt van het uitkijkpunt gewandeld en wat gedronken bij het restaurant dat erbij ligt.

Verscheidene andere wandelaars zagen vervolgens hoe de Nederlander zijn dochtertje in het ravijn gooide en er kort erna achteraan sprong. Brandweerlieden en reddingswerkers hadden ondanks de hulp van een helikopter uren nodig om de lichamen te bergen. Ze lagen op een bijzonder lastig te bereiken plek.

De vrouw sloeg alarm bij de politie en stuurde de man een sms met het verzoek het zesjarige meisje niets aan te doen, maar het was al te laat. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil alleen bevestigen dat de Nederlanders zijn omgekomen. Of er sprake is van zelfmoord, moord of een ongeluk wil het departement niet zeggen

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© MAROKKO.NL 2008
nederlander spanje ravijn santuari del far gerona
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?