Aanklager Guantanamo stapt op uit onvrede

buitenland
0
25 sep '08
Een militaire aanklager in Guantanamo is opgestapt, naar zijn zeggen vanwege ethische meningsverschillen met zijn meerderen.

Volgens de aanklager, Darrel Vandeveld, houden zijn meerderen bewijsmateriaal achter dat een jonge Afghaanse gevangene kan vrijpleiten van oorlogsmisdaden.  Vandeveld zegt dat in een verklaring ter ondersteuning van een verzoek van de advocaten van de Afghaan om de beschuldigingen aan het adres van hun cliënt niet ontvankelijk te verklaren. Het persbureau Associated Press kreeg woensdag een kopie van de verklaring in handen. Tribunaal
De hoofdaanklager van het tribunaal dat Guantanamo-gevangenen berecht, Lawrence Morris, ontkent dat er bewijs wordt achtergehouden en zegt dat Vandeveld tegen hem heeft gezegd dat hij om persoonlijke redenen is opgestapt. De Afghaan, Mohammed Jawad, werd in zijn land opgepakt toen hij 16 of 17 was. Hij zou in december 2002 een granaat hebben gegooid, waardoor twee Amerikaanse soldaten en hun tolk gewond raakten. Zijn proces begint in december en hij kan tot levenslang worden veroordeeld, aldus Nu.nl.

© MAROKKO.NL 2008
guantanamo
aanklager
opgestapt
meningsverschil
gevangene
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi