Peter Aerts schakelt Schilt uit

sport
0
27 sep '08
De absolute kraker in de volgende ronde is de partij tussen Hari en Aerts.

Sem Schilt heeft zich niet weten te plaatsen voor het hoofdschema van de grote K-1-finaledag, die later dit jaar in het Japanse Yokohama op het programma staat. De regerend wereldkampioen ging tijdens het eliminatietoernooi in Seoel onderuit in het titanengevecht tegen Peter Aerts. Na drie ronden van drie minuten wees de jury de 37-jarige Nederlander als winnaar aan.

Die uitslag was een bijzonder grote deceptie voor Schilt, die de afgelopen jaren drie keer op rij de wereldtitel greep. De K-1-vechter uit Zuidlaren moet nu hopen dat hij een reservegevecht toegewezen krijgt op 6 december, zodat hij - bij blessureleed in het hoofdschema - als invaller mogelijk toch nog opnieuw de troon kan bestijgen.
Naast Aerts schaarden onze landgenoten Remy Bonjasky en Errol Zimmerman zich eveneens bij de beste acht K-1-vechters van de wereld. Bonjasky won moeizaam van Paul Slowinski, terwijl Zimmerman op Zuid-Koreaanse bodem verrassend afrekende met de Braziliaan Glaube Feitosa, aldus Telegraaf.nl.

Ook de Amsterdammer Badr Hari, die voor Marokko uitkomt, en de vaak in Nederland trainende Gokhan Saki maken over tien weken hun opwachting in Japan. In Seoel was Hari te sterk voor thuisfavoriet Hong-Man Choi, die bij aanvang van de extra ronde de handdoek in de ring gooide. Saki klopte Ray Sefo uit Nieuw-Zeeland.
Simon Rutz, organisator van de ‘K-1 Europe GP’ in de Amsterdam ArenA toonde zich verheugd met het deelnemersveld, dat op 6 december de ring betreedt. ,,Dit is de beste line-up van de afgelopen vijf jaar”, aldus Rutz.

Na afloop van het eliminatoernooi werd direct geloot voor de finaledag in Yokohama. De absolute kraker in de eerste ronde is de partij tussen Hari en Aerts.
K-1. Loting finaledag, Yokohama (6 december). 1. Hari (Mar)-Aerts, 2. Zimmerman-Teixeira (Bra), 3. Saki (Tur)-Karaev (Rus), 4. Bonjasky-Le Banner (Fra).

© MAROKKO.NL 2008
badr hari peter aerts errol zimmerman saki lebanner bonjasky karaev
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi