PvdA en PVV in peiling op gelijke hoogte

algemeen
0
28 sep '08
De CDA blijft in de peiling op 33 zetels staan.

Trots op Nederland van Rita Verdonk is deze week in de peiling van Maurice de Hond nog een zetel verder teruggezakt en zou nu uitkomen op tien Kamerzetels. De PVV van Geert Wilders kreeg er een zetel bij en zou er nu zestien krijgen.

Dat zijn er net zoveel als de PvdA, die in de peiling een zetel inleverde en ook op zestien uitkwam. Bij de vorige Kamervekiezingen behaalde de PVV negen en de PvdA 33 zetels. De VVD steeg verder naar 21 zetels, een meer dan vorige week. De liberalen zijn daarmee bijna terug op de 22 die zij bij de vorige Kamerverkiezingen behaalden.
 
De ChristenUnie kwam in de peiling uit op zes zetels, net zoveel als de partij nu in de Tweede Kamer heeft. Zij is daarmee de enige regeringspartij die niet op verlies staat. De CDA blijft in de peiling op 33 zetels staan, acht minder dan zij bij Kamerverkiezingen kreeg, aldus Depers.nl.
 
De SP daalde vergeleken bij vorige week een zetel in de kiezersgunst en staat nu op 18 zetels. In 2006 kreeg zij er nog 25. D66, met drie zetels in de Kamer, blijft het goed doen en haalt in de peiling ook deze week weer vijftien zetels. GroenLinks (zeven Kamerzetels) zou er nu elf halen. De Partij voor de Dieren en de SGP blijven op twee zetels staan.

© MAROKKO.NL 2008
cda pvv pvda peiling sp ton
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi