Vitesse pas in slotfase hard onderuit tegen Ajax

sport
14
28 sep '08
Ajax worstelde lang met zichzelf en bood Vitesse zicht op een positief resultaat.

Luis Suárez brak het Arnhemse verzet (3-0).

Ajax, met Robbert Schilder voor de zieke Urby Emanuelson, leek vooral met zichzelf in d eknoop te zitten. Frustratie over het stroeve spel leidde tot kaarten en niet tot doelpunten. Tekenend was dat een afstandschot van Eyong Enoh in de eerste helft het enige Amsterdamse gevaar was. De inzet van de Kameroener eindigde op de lat.

Vitesse, dat met weinig illusies naar Amsterdam was gekomen, kreeg zowaar kansen in de Arena. Het was dat Nick Hofs en Alexander Büttner elkaar voor de voeten liepen, anders hadden de Arnhemmers pardoes met een voorsprong de kleedkamer opgezocht.
In de tweede helft bracht invaller Darío Cvitanich meer vuur in het verdoofde Amsterdamse spel. De druk op het doel van Vitesse liep weer op. Keeper Piet Velthuizen maakte met een katachtige reactie een kopbal van de invaller nog onschadelijk, maar moest na een uur dan toch het hoofd buigen, aldus Vi.nl.

Na een dubbele een-twee met Gregory van der Wiel tekende Suárez voor de bevrijdende Amsterdamse treffer, die ook direct het einde inluidde voor de Arnhemse hoop. Vitesse geloofde het allemaal wel en incasseerde nog twee doelpunten van Jan Vertonghen als resultaat van het in de schoot werpen van het hoofd.

© MAROKKO.NL 2008
ajax amsterdam vitesse arnhem suarez vertonghen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?