Suikerfeest: Chatten met hulpverleners over familieproblemen

algemeen
0
29 sep '08
Tijdens Suikerfeest kunnen jongeren op hulpmix.nl chatten met hulpverleners over familieproblemen die ze willen oplossen.

Op dinsdag 30 september en woensdag 1 oktober zitten hulpverleners tussen 14 en 18 uur klaar om te luisteren en om advies te geven aan jongeren. De hulp is gratis en anoniem. Hulpmix.nl is een laagdrempelige hulpsite die met name populair is bij multiculturele jongeren. De site is een gezamenlijk initiatief van jongerenwebsites en instellingen uit de jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg, aldus medicalfacts.nl.

Met het Suikerfeest vieren moslims samen met familie en kennissen het eind van de ramadan. Voor de meesten is dat heel gezellig. Toch zijn er ook jongeren waarbij Suikerfeest minder positieve emoties oproept. Yeter Bulduk, hulpverlener bij hulpmix.nl. “Sommige jongeren hebben ruzie thuis, met hun ouders, broer of zus. Die willen dat oplossen maar weten niet hoe. Of er is een familielid ernstig ziek en daar maken ze zich zorgen om. Ook zijn er jongeren die met Suikerfeest verdrietig zijn omdat ze een van hun familieleden missen, door scheiding of overlijden. Als je als jongere in een pleeggezin zit, kan Suikerfeest ook voor gemengde gevoelens zorgen. Voor al die jongeren is met Suikerfeest de chat van hulpmix.nl extra lang open.”

Op hulpmix.nl kunnen jongeren over 100 onderwerpen informatie en tips krijgen, hulp vragen aan andere jongeren en chatten met hulpverleners. De online hulp wordt geboden door de bureaus jeugdzorg Overijssel, Gelderland en Zuid-Holland, GGZ De Bascule en door GGZ Eindhoven en de Kempen. De jongerensites marokko.nl en hababam.nl hebben de site mede ontwikkeld. De radiozender FunX ondersteunt de website. Initiatiefnemers van hulpmix.nl zijn de MOgroep en e-hulp.nl.
Hulpmix.nl wordt mede gefinancierd door het VSBfonds en Stichting Kin­derpostzegels Nederland.

© MAROKKO.NL 2008
hulpmix
marokko.nl
hababam.nl
suikerfeest
hulpverlening
ramadan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi