Adriaanse gaat opgewekt competitie tegemoet

sport
0
6 aug '00

AMSTERDAM (ANP) - Op 22 augustus begint voor Ajax de competitie met de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Na vier weken voorbereiding is de nieuwe trainer Co Adriaanse tevreden over de vorderingen van zijn ploeg. Fysiek zitten zijn spelers goed in elkaar en het spel wordt almaar beter.

Bij Ajax lijkt er weer wat moois te groeien na twee magere jaren waarin de trainers Olsen en Wouters werden weggestuurd. Adriaanse krijgt wel grip op de spelers en de spelers begrijpen zijn bedoelingen.

Hij geeft ook jonge spelers (Van der Meyde, Bobson, Van der Gun) een kans en laat ze staan na een mindere wedstrijd. "Ze leren van goede wedstrijden en van minder goede wedstrijden", aldus de coach. Daarom wisselde hij ook niet Van der Meyde tegen Arsenal. De rechterspits speelde beduidend minder dan tegen de B-keus van Lazio Roma. "Maar hij had nu een betere tegenstander", verklaarde zijn coach de terugval.

Ajax werd tweede op het eigen toernooi, door de 0-0 tegen Lazio en de 2-0 winst op Arsenal. Die scores zeggen Adriaanse niets. Hij sneerde naar de pers: "Ik doe niet aan uitslagenjournalistiek, maar kijk als vakman naar de verrichtingen van mijn spelers tussen de eerste en de negentigste minuut. Hoewel het wel zo is dat ik vooraf voor deze uitslagen had getekend."

Het spel wordt beter en Ajax gaf amper een kans weg. Hoewel Ajax tegen Lazio beter speelde volgens Adriaanse. "Maar volgens de pers was dat de tegen de B-keus. Maar die B-keus speelde wel 3-3 tegen Barcelona", schamperde hij. Adriaanse lijkt in zijn persconferenties zeker op Louis van Gaal, zijn voorbeeld onder wie hij jaren werkte bij Ajax.

Adriaanse zei "best tevreden" te zijn na vier weken. Er zijn nog wel wat vraagtekens. Bijvoorbeeld wie de doelman wordt: Grim of Lobont? Beiden wisselden elkaar af in de oefenduels. Adriaanse is er nog niet uit. "Dat zou kunnen betekenen dat ze elkaar niet veel ontlopen", lispelde hij

Bron: © Sport.NL

© MAROKKO.NL 2000

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi