'KLM-terrorist' studeerde in Nederland

algemeen
43
2 okt '08
De arrestanten zijn een 23-jarige Somaliër en een 24-jarige in Somalië geboren Duitser.

Eén van de twee terrorismeverdachten die vorige week in een vliegtuig van KLM in Keulen werden gearresteerd, studeerde in Nederland. Dat meldde de actualiteitenrubriek EénVandaag woensdag.

De 24-jarige Omar D. woont in de Duitse plaats Gronau, vlak over de grens bij Enschede. D. was vierdejaars student Technische Natuurkunde aan de Saxion Hogeschool in Enschede. D. en de andere verdachte zouden deel uit te maken van een terroristisch netwerk. Ze zouden afgelopen vrijdag via Amsterdam op weg zijn geweest naar een trainingskamp voor terroristen in het grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan, aldus Depers.nl.

De twee Somalische verdachten werden vorige week vrijdag omstreeks zeven uur op het bij Keulen uit het vliegtuig gehaald.


Begin deze maand bracht de NCTb een dreigingsbeeld terrorisme uit. Daarin stond dat Nederland en Nederlandse belangen één van de voorkeursdoelen van de internationaal opererende terroristische netwerken zijn geworden. Dat is met name het gevolg van de film Fitna, die Tweede Kamerlid Geert Wilders eerder uitbracht, zo bleek uit de analyse.

Nederland
,,We krijgen concrete meldingen dat er in radicale netwerken speciaal aan Nederland wordt gedacht'', zei minister van justitie Ernst Hirsch Ballin toen in een toelichting. ,,Er worden een paar Europese landen met name genoemd en daar zit Nederland helaas bij.''

De Duitse politie heeft geen vermoeden dat de twee terreurverdachten die vrijdag in een KLM-toestel op het vliegveld Keulen-Bonn werden opgepakt, het toestel wilden kapen. Ze wilden aanslagen plegen, maar hoe en waar willen de Duitse autoriteiten vooralsnog niet zeggen.

Heilige oorlog
De arrestanten van vrijdag zijn een 23-jarige Somaliër en een 24-jarige in Somalië geboren Duitser. De twee zouden in een heilige oorlog willen sterven. De politie heeft in hun woning een afscheidsbrief gevonden. Ze hield de twee al maanden in de gaten.

© MAROKKO.NL 2008
somalier terrorist klm duitsland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi